Hastighetskameror

Så gör du för att undvika och lura hastighetskameror

Hastighetskameror irriterar många. Dels placeras de ofta på de mest udda ställen, där det egentligen inte skulle vara så farligt att köra lite för fort, och dels gör de att man får fastighetsböter att betala, ibland till och med när man inte ens var medveten om att man körde för fort!

Om du också irriterar dig på hastighetskameror, kan vi muntra upp dig med vetskapen att det finns en del knep man kan ta till för att slippa de böter de orsakar om man skulle köra för fort.
Här kommer en lista på några av de bästa knepen. Prova gärna något av dem, om du tycker att de känns rätt för dig!


Skaffa en radarvarnare
Denna varnar dig då nämligen om att en hastighetskamera finns nära, så att du är medveten om det och kan sakta ned innan du når kameran. Det är dock bra att känna till att radarvarnare faktiskt är olagliga, så bestämmer du dig för att skaffa en, bör du gömma den väl i bilen, för att undvika att du får böter pga den.

Skaffa en gps tjänst
Det finns numera nämligen flera tjänster som är kopplade till din gps och kan varna dig för hastighetskameror innan du kommer fram till dem, likt en radarvarnare. Fördelen med dessa tjänster är dock att de är svårare för Polisen att upptäcka, då de inte syns eller märks utåt, på samma sätt som en radarvarnare.

Tricksa i bilen
Sist men inte minst kan man även göra det till en vana att köra med solskyddet nere, detta gör nämligen att ditt ansikte inte syns på fotot som tas av hastighetskameran, vilket gör att dina böter inte gäller. Många sätter även en hand framför sitt ansikte när de kör förbi en plats där de vet att det finns en hastighetskamera, men detta kräver givetvis att man hela tiden är uppmärksam på var man befinner sig, och det är därför inte ett sätt som passar alla.